Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Φρένο στις άδειες για τα κολέγια
Ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση στο θέμα της αναγνώρισης των κολεγίων, υπό το βάρος των αντιδράσεων που εκδηλώνονται στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο.
Τα ΤΕΙ απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και «θύελλα» διαμαρτυριών εκ μέρους των φοιτητών, εάν αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων, την ίδια ώρα που τα ΑΕΙ απαιτούν να έχουν ισχυρό λόγο στη διαδικασία αξιολόγησης των κολεγίων. Μάλιστα, χθες οι πρυτάνεις των ΑΕΙ απείλησαν εμμέσως και αυτοί με δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Πάγωσαν» Αποτέλεσμα είναι να «παγώνουν» για άλλη μια φορά οι διαδικασίες αδειοδότησης των κολεγίων, προκαλώντας σύγχυση σε χιλιάδες νέους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αυτά.
Σε αυτό το συμπέρασμα συντείνει η δήλωση στην οποία προέβη χθες η γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Νίκη Γκοτσοπούλου ότι η προθεσμία η οποία έληξε στις 31 Αυγούστου για την ολοκλήρωση των ελέγχων στα κολέγια που επιθυμούν να λάβουν άδεια λειτουργίας, παίρνει παράταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί μόλις σε 18 κολέγια από το σύνολο των 33 που έλαβαν άδεια ίδρυσης μέσα στο καλοκαίρι, ενώ «φρένο» στη διαδικασία βάζει και το θέμα της συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου και Αξιολόγησης των Κολεγίων που έχει συστήσει το υπουργείο Παιδείας.
Η επιτροπή, η οποία έχει την αρμοδιότητα της αδειοδότησης των κολεγίων, είναι στον «αέρα» μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.
Θερμό φθινόπωρο Η... προαναγγελία για θερμό φθινόπωρο στο χώρο της Παιδείας έγινε με ξεκάθαρο τρόπο χθες από τα ΤΕΙ. «Θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με χιλιάδες σπουδαστές και πτυχιούχους μας μέχρι την τελική μας δικαίωση», τονίζει η τριμελής γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ σε ανακοίνωσή της.
Τα πανεπιστήμια, από την πλευρά τους, ζητούν να έχουν λόγο στη διαδικασία αξιολόγησης των κολεγίων σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα σπουδών τους, αλλά και τα προσόντα των διδασκόντων τους. Εξάλλου, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) πραγματοποίησε χθες μαραθώνια συνεδρίαση, προκειμένου να καθορίσει τις κινήσεις, κυρίως σε νομικό επίπεδο, στις οποίες θα προβεί, ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία αναγνώρισης των κολεγίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Solar eneragy is the future for the planet.
[url=http://www.solarcourses.org/]solar water pump[/url]